محل تبلیغات شما


وکیل اسید پاشی


متاسفانه امروزه اسیدپاشی به دلایلیمختلفی چون کینه توزی و انتقام ممکن است رخ بدهد که در این جرم، هدف از بین بردنزیبایی و رساندن آسیب جسمی به قربانی است. بنابراین، ما لازم دانستیم که مختصری درباره این جرم و نحوه شکایت از آن توضیح بدهیم.

-         آیا اسید پاشیجرم است؟

در قانون مجازات اسلامی جرمیبا عنوان اسید پاشی نداریم ولی لایحه‌ای وجود دارد که در این لایحه چنین آمده است:هر کس با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر باعث قتل فردی شود بهمجازات اعدام و چنانچه باعث مرضیدائمی و یا فقدان یکی از حواس شخص شود به حبس جنایی درجه یک و  اگر موجب صدمه‌های دیگر شود به حبس از دو تاده سال محکوم خواهد شد .»

درخصوص عمدی بودن این جرم، بند الف» ماده ٢٩٠ قانون مجازات اسلامیمصوب ١٣٩٢ تصریح کرده است: هرگاه مرتکب با انجام کاری قصد ایرادجنایت بر فرد یا افرادی معین یا افرادی غیرمعین از یک جمع را داشته باشد و در عملنیز جنایت مقصود یا نظیر آن واقع شود، خواه کارارتکابی نوعا موجب وقوع آن جنایت یانظیر آن بشود، خواه نشود، جرم عمدی خواهد بود.»

در ماده ۶۱۴ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی این گونه آمده است : هرکسعمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا ازکارافتادن عضویاز اعضا یا منجر به مرض دائمی یا فقدان یا نقصیکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌ علیه شود، در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد،چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یادیگران شود به دو تا پنج‌سال حبس محکوم خواهد شدو درر صورت درخواست مجنی علیه به پرداخت دیه نیز محکوم می‌شود.»

-         برای شکایت ازاسید پاشی باید به کجا مراجعه کرد؟

قربانی اسیدپاشی می‌تواند در محلی کهمورد جرم قرار گرفته، به کلانتری مراجعه و شکایت کند. همچنین، می‌تواند شکایتکیفری در دادگاه کیفری مطرح نماید.

-         رسیدگی در دادسرا:

شکایت اسیدپاشی پس از ثبت شکواییه توسط زیان‌دیدهیا اولیای دم او، توسط معاونت ارجاع به یکی از شعب بازپرسی دادسرا ارسال می‌شود. دفتردار پس از وصولشکواییه آن را ثبت و پرونده را نزد بازپرس پرونده ارسال می‌کند. بازپرس پرونده نیز پس از بررسی محتویات شکایت طرح شده، دستور احضار دو طرفدعوای کیفری را به دفتردار خودمی‌دهد. در ادامه احضاریه توسط مدیردفتر شعبه بازپرسی تنظیم و برای دو طرف ارسال می‌شود. هر دو طرف دعوای کیفری اسیدپاشی، روز رسیدگی در شعبه بازپرسی حضور می‌یابندو زیان‌دیده یا اولیای دم پرونده شکایت مندرج در شکواییه خود را دوباره مطرح می‌کند. در مقابل، متهم(اسیدپاش) نیز دفاعیات خود را مطرح می‌کند.

-         رسیدگی در دادگاه:

ممکن است از قرار صادره به دادگاه کیفری شکایت شود. با ارسال پرونده به مجتمع قضایی، پرونده از سوی معاونتارجاع به یکی از شعب دادگاه‌های کیفری ارسال می‌شود. قاضی دادگاه کیفری نیز پرونده را مطالعه می‌کندو دستور تعیین وقت جلسه رسیدگی می‌دهد. زمان رسیدگی به طرفین ابلاغ می‌شود. در روز جلسه رسیدگی، متهم و زیان‌دیده یا اولیای دم او در جلسه رسیدگیدادگاه حاضر می‌شوند. شاکی، دلایل خود را ارئه می‌کندو در مقابل متهم نیز دفاعیات خود را اظهار می‌دارد. قاضی ضمن شنیدن به اظهارات دوطرف و بررسی مدارک و دفاعیات دوطرف تصمیم لازم را می‌گیرد. اینکه مدارکی که ارائه می‌کند تا چه اندازه معتبرباشد، به رای و نظر قاضیبستگی دارد در نهایت، ممکن است قاضی قرار صادره در دادسرا را استوار بداند یااینکه آن را رد نماید.

 

بهترین وکیل ملک + معرفی وکیل امور ملکی

وکیل ازدواج موقت در مشهد

وکیل جرایم رایانه ای

شکایت ,پرونده ,نیز ,کیفری ,رسیدگی ,اسید ,اسید پاشی ,دو طرف ,خود را ,شود به ,یا اولیای ,قانون مجازات اسلامی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ablorara اتوبار تهران بار موزیک نیاز فیزیک و فلسفه اس ام اس عاشقانه corciaticir Lisa's game keyrognonpheadd اخبار پروژه کریمه اهل بیت سلام الله علیها پارسیا نیوز